home

contact  login
zoeken
zoeken

Gezinszorg 

De dienst gezinszorg richt zich naar bejaarden, zieken of hulpbehoevenden die niet meer in staat zijn om alle gezinstaken zelf te doen. Het OCMW beschikt over gekwalificeerde gezins- en bejaardenhelpsters. Zij helpen bij huishoudelijke activiteiten (wassen, koken, poetsen, …) en hygiënische verzorging.

De gezins- en bejaardenhelpster biedt een luisterend oor en heeft aandacht voor de grote en kleine dagelijkse bekommernissen.

De bijdrage (prijs per uur) die je daarvoor betaalt, is afhankelijk van je inkomen. Elke aanvraag wordt voorafgegaan door een sociaal onderzoek.

 Indien je van de dienst gezinszorg gebruik maakt, kan je ook beroep doen op de poetsdienst die onder deze dienstverlening valt. Een medewerkster onderhoudt dan wekelijks de voornaamste leefruimten van de woning. Dringende aanvragen, bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis, krijgen voorrang.

Voor de bepaling van de bijdrage (prijs per uur) voor deze dienstverlening wordt rekening gehouden met het gezinsinkomen. Elke aanvraag wordt voorafgegaan door een sociaal onderzoek.

Thuiszorg