home

contact  login
zoeken
zoeken
  • Home
  •  » Vrije tijd

Vrije Tijd 

In dit gedeelte van de website kan je terecht voor alles wat met vrijtetijdsbesteding te maken heeft.

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat de inwoners in hun eigen gemeente terechtkunnen om zich te ontspannen.

Cultuurliefhebbers kunnen terecht in De Markthallen, voor de sportievelingen is er het ruime aanbod van de dienst Sport, de bibliotheek speelt volop in op de behoeften aan ontwikkeling, opvoeding, informatie en ontspanning van haar bezoekers en dienstencentrum De Cirkel staat garant voor een uitgebreide waaier aan activiteiten voor de Herkse senioren. Uiteraard is er ook een ruim aanbod voor de Herkse jongeren.

Herk-de-Stad kent een erg rijk en boeiend verenigingsleven. De verenigingen organiseren wekelijks tal van activiteiten. Een handig overzicht van dit rijke aanbod vind je in de ‘Uit in Herk-de-Stad-kalender’.

Herkse verenigingen kunnen trouwens voor de organisatie van een evenement, fuif, toneelstuk, optreden, quiz, tentoonstelling of kamp materiaal lenen bij de Uitleendienst.

De UiTdatabank is de centrale plek die alle gegevens over vrije tijd en cultuur in Vlaanderen en Brussel verzamelt. De UiTdatabank is verder ook dé bron voor de vrijetijdsagenda’s van de meeste Vlaamse dagbladen, magazines en (websites van) televisiezenders. Het gemeentebestuur van Herk-de-Stad gebruikt de UiTdatabank voor het voeden van de evenementenkalender op deze website en voor de kalender die verschijnt in de 3540.

Voorwaarden

Ook jij kan de activiteit van jouw vereniging publiceren in de UiTdatabank. Er zijn wel enkele voorwaarden. Zo moeten de activiteiten die je invoert publiek toegankelijk zijn. De volgende zaken komen in aanmerking: culturele evenementen tot aanbod in de sfeer van vrijetijdsbesteding, van kleine tot grote activiteiten, van fuif tot workshop, van sportevent tot toeristische informatie!

Elke burger of organisatie die een activiteit in de kijker wil zetten, kan dit zelf invoeren in de UiTdatabank. Als je zeker wil zijn dat je activiteit op heel wat kanalen verschijnt, put de informatie zo vlug mogelijk in in de UiTdatabank (voor bv. maandkalender is dit minimum 7 weken op voorhand). 

Vraag een paswoord en een login aan via www.uitdatabank.be en dan kan je aan de slag.
Je hoeft maar één keer in te voeren in de UiTdatabank om je aanbod te zien verschijnen in een heleboel agenda's. Wil je zeker zijn dat je activiteit verschenen is, ga dan naar www.uitinvlaanderen.be en zoek de info op. Opgelet: het kan een dagje duren vooraleer jouw item geactiveerd is. Het invoeren én de verschijning is gratis.

Vrije tijd