De Lijn  

Reguliere lijnen
Een volledig overzicht van de haltes en een routeplanner vind je op de website van De Lijn. Je kan deze informatie ook telefonisch verkrijgen via 011 850 300. Via de knop 'uw busroute' kan je ook op deze site je route berekenen.

Belbus 735 Herk-de-Stad-Halen
De belbus heeft een aantal mogelijke haltes en rijdt volgens een bepaalde dienstregeling. De belbus rijdt enkel wanneer de rit op voorhand wordt aangevraagd. Als er géén aanvragen zijn, rijdt de belbus dus niet. Aan het klooster kan je op weekdagen overstappen op lijn 200 Hasselt-Diest-Geel. In de voormiddag sluit de belbus aan op de ritten richting Hasselt en in de namiddag op de ritten komende van Hasselt.

Reserveren
Reserveren kan bij de belbuscentrale op het nummer 011 850 300. De belbuscentrale is bereikbaar op weekdagen van 6 tot 19.30 uur, op zaterdag van 7.30 tot 17 uur en op zon- en feestdagen van 7.30 tot 15 uur. Neem minstens anderhalf uur voor het vertrek contact op met de belbuscentrale en vermeld je naam, het gewenste uur van vertrek en de op- en afstaphalte.

Ben je rolstoelgebruiker en wil je meerijden met een bus van De Lijn Limburg, reserveer dan bij voorkeur twee dagen en minstens één dag op voorhand je rit bij de belbuscentrale. Let wel op: niet alle ritten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Na je aanvraag bekijkt de belbustelefonist of de gevraagde rit toegankelijk is. Daarna belt hij je terug om je op de hoogte te brengen van het resultaat.

Het netplan van de belbus kan je hier downloaden. 

Tips!

• Je kan meteen reserveren voor meerdere ritten. Dit kan handig zijn als je regelmatig hetzelfde traject aflegt. Je kan je ritten één maand op voorhand aanvragen.

• Denk eraan de belbuscentrale te verwittigen als je beslist de gereserveerde rit te annuleren.

• Vergeet niet meteen je terugrit te reserveren

• Doven, slechthorenden en mensen met een afasie kunnen reserveren via belbus.limburg@delijn.be.

TARIEVEN

Gemeentekaart 10 euro voor 10 ritten (Derdebetalerkaart)

Reizen met de bus binnen onze stad aan 1 euro per rit

Een tienrittenkaart voor verplaatsingen binnen Herk-de-Stad (gemeentekaart) kost 10 euro. Je betaalt dus 1 euro per rit. Het stadsbestuur past het verschil bij. Enige voorwaarde is dat je op- en afstaphalte binnen de stadsgrenzen van Herk-de-Stad liggen. 

De gemeentekaart is enkel te koop in voorverkoop op volgende locaties:

GB Express, Diestsestraat 7, Herk-de-Stad 013 55 25 10

Brams Mady, Kiezelweg 93/2, Schulen 013 55 46 80

Drukkerij Vanwing, Ridderstraat 9, Herk-de-Stad 013 55 46 22

Het aankopen van andere biljetten, kaarten en passen van De Lijn in deze verkooppunten is ook aan te raden. Je bespaart er niet alleen tot 50% op de kostprijs uit. Doordat de chauffeur minder tijd verliest aan het verkopen van vervoersbewijzen, rijdt de bus ook stipter. Een actueel overzicht van de tarieven vind je op de website van De Lijn.

Met de Omnipas 65+ reis je zorgeloos en goedkoop

Naar de kapper? Een uitstapje met de kleinkinderen? Of gaan lunchen met vrienden? De chauffeurs van De Lijn brengen je met plezier overal naartoe. Vlakbij huis of wat verder weg: met je Omnipas 65+ reis je overal in Vlaanderen onbeperkt met elke bus en tram van De Lijn. En dat tegen een voordeeltarief! Voor je abonnement betaal je slechts 51 euro voor een heel jaar, dat is minder dan 1 euro per jaar. Zo heb je altijd een geldig vervoerbewijs op zak. En dat is mooi meegenomen. Zwaar beladen na het winkelen of moe na een dagje in de weer? Stap dan gewoon de bus of tram op, zelfs al moet je maar één halte verder.

Je Omnipas 65+ verlengen?

Je ontving in juli een brief van De Lijn waarmee je je abonnement kan verlengen.Ontving je geen brief of ging de brief verloren? Bel dan het infonummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut) om een nieuwe verlengingsbrief aan te vragen.

Wil je een Omnipas 65+ bestellen?

  1. Surf naar www.delijn.be/tarieven en vul het aanvraagformulier in of ga naar een Lijnwinkel in uw buurt en vul daar een aanvraagformulier in.
  2. Na ontvangst van het aanvraagformulier stuurt De Lijn binnen de tien werkdagen een overschrijvingsformulier op.
  3. Na betaling wordt je MOBIB-kaart met daarop je Omnipas 65+ abonnement binnen de tien werkdagen opgestuurd. Vanaf dan kan je zorgeloos op stap met alle bussen en trams van De Lijn.

Info
Dienst Mobiliteit
013 38 03 30
mobiliteit@herk-de-stad.be